Summer 2020 – De camperbus voorbereiden

Ik was volledig verknocht aan ons vorige busje, een Fiat Ducato uit 2004 met lieve gordijntjes, een ruim bed met fijne dons, genoeg bergruimte en een handig keukentje inclusief stromend water en een wasbak. Ik wou niet meer anders. De milieuwetgeving dwong ons om buiten de ring te parkeren, of een nieuwe auto te nemen. Dat laatste dan maar… Intussen staat er een gloednieuwe Renault Trafic voor de deur – nou ja, dit exemplaar uit 2018 voelt voor mij gloednieuw. Klaar om omgebouwd te worden. Lode is het masterbrein achter de verbouwing. In het kort de plannen: 

De basis

Geen roestplekken. Geen zichtbare defecten. Alle controles en herkeuringen zijn geslaagd. We schroeven de houten bekleding uit de laadruimte en er komt een keurig droge ruimte achter tevoorschijn. Deze beplakken we eerst met dempingsplaten die ervoor moeten zorgen dat de akoestiek in de auto minder hol is en minder lawaai maakt. Het zorgt direct voor een enorm verschil! Dan voorzien we de wanden en het plafond van een laag armaflex isolatie. Hoe we dit precies gaan afwerken weten we nog niet… textiel wandbekleding, houten latjes, …? Dat is van later zorg!  

Elektriciteit

We voorzien een flexibel zonnepaneel op het dak, een huishoudbatterij, Lode trekt kabels naar de benodigde aansluitpunten (boven het bed, midden in de bus, op de plek van de koelkast, naar een ‘oplaadstation’, naar het keukentje en naar een lichtpunt dat we zowel binnen als buiten kunnen gebruiken). We installeren bedlampjes aan beide zijden. We voorzien voldoende usb-poorten. En een 220 volt stekkerblok voor als we occasioneel de laptop willen opladen – al kunnen we dat waarschijnlijk alleen gebruiken als de zon voldoende schijnt! 

Inrichting

Het bed maken we van ‘Skorva’balken van ikea: die zijn eenvoudig op maat van de bus te schuiven, sterk en goedkoop. De bevestigingsplaatjes van de skorvabalken kun je niet los kopen in de winkel; de klantendienst is zo behulpzaam om ons er een paar toe te sturen! Wat een goede service. Verder gebruiken we een zelfgemaakte lattenbodem en een ikea matras. De ruimte onder het bed verdelen we in compartimenten om de parapentes, stoeltjes en tafel en wat andere spullen te kunnen stallen. In het ‘leefgedeelte’ komen kasten met opbergbakken en een ingenieus keukentje met serviesgoed, schoon- en vuilwatertankjes (in de vorm van meerdere bidons van 16 liter), een uitschuifbaar gasstel en een wasbak met waterkraantje. Het uitklapbare aanrecht is ideaal in gebruik als je buiten staat en een broodje smeert of koffie zet. 

Aankleding

Alles dat niet van primair belang is, schuiven we momenteel op de lange baan. Maar droom ik alvast over de inrichting; krijgen we een nachtkastje waar plek is voor een paar boeken en tijdschriften? Waar hangt mijn ukulele straks (en is dat wel veilig)? Is er plek voor sfeerlampjes? Past de slackline straks wel in de bergruimte of moeten we die thuislaten?

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts van Karlien? Klik dan rechtsonder op ‘volg’! 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s